Les outils que la terre préfère
All right reserved to Cuyckens s.a.

De nv CUYCKENS, gevestigd in het hart van Wallonië, is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in reconditionering, aanpassing, onderhoud en verkoop van landbouwmateriaal. In onze regio zijn wij uitgegroeid tot een toonaangevende leider in de distributie van tractoren, maaidorsmachines en andere landbouwmachines, maar tegenwoordig reiken onze activiteiten ver buiten de grenzen van onze regio.


Een beetje geschiedenis


Het avontuur CUYCKENS begon in 1979. De jonge elektromonteur met een passie voor landbouwmechanica, Willy Cuyckens, vestigde zich op dat moment in Cras-Avernas, een landelijk dorpje in de regio Hannuit, tussen Brussel en Luik. Te midden van de vruchtbare gronden van Haspengouw was de landbouwactiviteit alom aanwezig en al snel konden de diverse metalen vervaardigingen en technische optimalisaties van de jonge ondernemer rekenen op trouwe klanten op zoek naar vernieuwing.


Een tweede leven voor tweedehandsmateriaal


De prestaties en het technologische niveau van landbouwmateriaal gaat tegen indrukwekkende snelheid vooruit. Niet alle gebruikers hebben echter baat bij het allernieuwste materiaal. Bovendien kunnen ze ook andere investeringsprioriteiten hebben.
De aankoop van tweedehandsmateriaal kan dan een goede oplossing zijn voor iedereen die zich wenst uit te rusten met krachtige machines in ruil voor een redelijke investering.


De nv CUYCKENS heeft dit perfect begrepen. Bij ons worden de gebruikte machines onder handen genomen door de experts van onze technische staf. Zij zorgen voor een ware vernieuwing van de machines om hen een tweede leven te geven. Er wordt geen genoegen genomen met het opfrissen van de buitenkant om het oog van de amateur te flatteren. Integendeel zelfs, bij ons worden de tractoren en machines nauwkeurig onderzocht in onze werkplaats en alle eventuele defecten worden hersteld zodat de koper er zeker van kan zijn dat hij materiaal in uitstekende staat ontvangt, waarmee hij nog lang en zonder problemen zal kunnen werken.
Niet zelden wordt er van deze revisie gebruik gemaakt om de tractor of de machine te “upgraden” door ze uit te rusten met voorzieningen die nog niet beschikbaar waren op het moment dat ze van de montageband liepen.

Sterke punten van ons bedrijf


• Ons technisch team is ongetwijfeld het allerbelangrijkste. Via de ervaring en continue opleiding van onze ingenieurs en elektromonteurs kunnen zij zowel gebruikt materiaal reconditioneren alsook nieuwe machines of tweedehandsmachines aanpassen aan de specifieke behoeften van de gebruikers. Een bezoek aan onze werkplaatsen biedt de machines een duidelijke meerwaarde.


• De meertaligheid: Wij, bij CUYCKENS, kunnen u onthalen en zaken met u doen in zeven verschillende talen (Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Pools, Russisch).


• De centrale ligging van Wallonië in het hart van Europa vormt eveneens een niet te verwaarlozen pluspunt. Wij hebben daar trouwens optimaal gebruik van gemaakt door onze eigen transportdienst te organiseren. Deze dienst is in staat om het meest omvangrijke aangekochte materiaal in alle veiligheid te vervoeren naar talrijke Europese landen.


• Ten slotte kunnen wij via onze uitstekende marktkennis precies die tractor of machine vinden die de klant zoekt. Dankzij deze knowhow kunnen wij bovendien de diverse machines aanpassen aan de specifieke vereisten van elke regio.


• Van het zuiden van Spanje tot de bergketens van de Oeral, de plaatselijke arbeidsomstandigheden zijn werkelijk zeer verschillend (grond, klimaat, teelt, …). Wij aarzelen dan ook niet om over te gaan tot een grondige hervorming van de machines. Zo gebeurt het vaak dat wij op een maaidorsmachine een dorstrommel van eigen ontwerp installeren of dat wij de zeven ervan wijzigen, enz. Deze aanpassingen gebeuren in onze vestiging.


Onze klanten weten dat ze bij CUYCKENS een perfect gereconditioneerde machine vinden die uitgerust is naargelang hun wensen en precies is aangepast aan hun arbeidsomstandigheden.

Onderneming> Presentatie